"Estimam un rezultat consolidat extrem de negativ pentru 2008", a declarat directorul financiar al Hypo Real Estate, Markus Fell, conform Bloomberg. "Restructurarea de care are nevoie Hypo Real Estate si costul planurilor convenite, cu privire la lichiditate si la ajutoarele de capital, vor continua sa limiteze semnificativ rezultatele in 2009", a explicat acesta.

Compania germana a afisat o pierdere peste asteptari in al treilea trimestru, de 3,1 miliarde euro, din cauza unei deprecieri a activelor de 2,5 miliarde euro in cadrul Depfa Bank Plc si a anuntat ca a apelat la fondul de ajutor oferit bancilor de statul german, pentru a obtine lichiditate suplimentara.

Nevoile de lichiditate ale Hypo Real Estate vor depasi probabil nivelul pachetului de 50 miliarde euro intocmit de guvern, banci si companiile de asigurari pentru a scoate banca din impas pana la sfarsitul acestui an, a precizat Hypo Real, conform Reuters, citat de NewsIn.

Citeste si:

De asemenea, grupul ar putea avea nevoie de sustinere prelungita din partea guvernului, dupa expirarea termenilor actualului acord, la sfarsitul lui 2009.

Hypo Real a mai anuntat ca rezultatele din 2008 si 2009 nu vor permite, probabil, plata dividendelor. Hypo Real Estate Holding a fost obligata sa solicite ajutor guvernamental dupa ce Depfa Bank Plc nu a reusit sa atraga finantari pe termen scurt, in contextul crizei internationale a creditelor.