Asiguratorul olandez Aegon NV a aplicat pentru obtinerea a peste 1 miliard de dolari fondurile alocate de guvernul SUA pentru ajutorarea bancilor afectate de criza financiara si ar putea cumpara o companie financiara americana pentru a deveni eligibil.

"Aceasta este o parte din strategia pentru asigurarea unui capital cat mai puternic", a declarat purtatorul de cuvant Aegon, Greg Tucker, adaugand ca un astfel de sprijin ar echivala aproximativ 1% din activele americane edtinute de Aegon, in valoare totala de 125 miliarde dolari, anunta NewsIn.

In octombrie, Aegon a primit o injectie de capital de 3 miliarde euro (3,8 miliarde dolari) din partea guvernului olandez. Tucker a declarat ca noul imprumut ar urma sa fie folosit pentru operatiunile din Statele Unite.

Aegon, ce detine asiguratorul american Transamerica, ar putea achizitiona cel mai probabil Suburban Federal Savings Bank, al carei sediu central se afla in Maryland, pentru a se putea califica pentru un astfel de credit.

Aegon se asteapta ca autoritatile americane sa ia o decizie in acest sens pana la sfarsitul anului, in timp ce o posibila achizitionare a unei companii se va desfasura in acelasi interval.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si