Gazprom, Iranul si Qatarul "au lansat crearea unei companii cu capital mixt" pentru exploatarea zacamantului iranian South Pars, cel mai important din lume, si care va avea unitati de prelucrare in Qatar, a spus vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, citat de RIA Novosti.
Oficialul Gazprom a facut declaratiile cu ocazia unui forum pentru gaze naturale tinut la Moscova.
Rezervele de la South Pars se ridica la 14.000 miliarde de metri cubi de gaze naturale, anunta NewsIn.

Cu toate acestea, potrivit oficialului Gazprom, este mult prea devreme pentru avansarea unei date exacte privind lansarea companiei.

Zacamintele de la South Pars se situeaza intre Qatar si Iran, pe malurile unei stramtori cu o largime cuprinsa doar intre 100 si 150 kilometri. Partial, zacamintele sunt in Qatar unde poarta denumirea de North Dome.
Rusia, Iranul si Qatarul detin impreuna 60% din rezervele mondiale de gaze naturale.

Pe de alta parte, Turcia si Iranul ajunsesera in 23 octombrie la o intelegere privind investitiile din cadrul proiectului de exploatare a gazelor naturale South Pars, relata Reuters.

Surse avizate din ministerul turc al energiei, citate de Reuters la momentul respectiv, aratau ca statele ar putea semna un acord in noiembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri