Bancile implicate vor acorda grupului InBev un credit, in urma aprobarii acordului dintre cele doua companii de catre autoritatile antitrust din Statele Unite si China, unde cele doua companii au unitati, anunta NewsIn.

Datoriile InBev includ doua imprumuturi de 13 miliarde dolari, cu data scadenta in 2011, respectiv 2013, si unul de 7 miliarde dolari, ce trebuie returnat in 2009, conform Bloomberg. De asemenea, compania are un credit punte de 12 miliarde dolari ce urmeaza sa fie refinantat prin obligatiuni si o facilitate de creditare in valoare de 9,8 miliarde dolari.

Imprumuturile sunt subscrise de bancile Banco Santander SA, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Barclays Capital, BNP Paribas SA, Deutsche Bank AG, ING Groep NV, JP Morgan Chase & Co, Mizuho Corporate Bank Ltd. si Royal Bank of Scotland Group Plc.

Citeste si:

In iulie, Anheuser-Busch Cos Inc a acceptat oferta de preluare facuta de rivala belgiana InBev NV, intelegerea ducand la crearea celui mai mare producator de bere din lume.

InBev este prezenta si in Romania, unde detinea pozitia a treia in industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul anului 2007, conform datelor de retail audit MEMRB Romania.