Spania va intra, cel mai probabil, in recesiune in al patrulea trimestru, iar aceasta se va extinde in 2009, in contextul in care activitatea din sectorul constructiilor a incetinit si consumul a scazut, a declarat guvernatorul bancii centrale spaniole, conform Reuters.
Comentariile guvernatorului Miguel Angel Fernandez Ordonez vin dupa ce guvernul spaniol a confirmat ca produsul intern brut (PIB) al Spaniei a scazut in al treilea trimestru cu 0,2%, comparativ cu trimestrul anterior, marcand prima coborare inregistrata de cea de-a patra economie europeana, din 1993.

"Economia s-a comprimat in al treilea trimestru si este posibil ca tendinta sa fie aceeasi si in trimestrele urmatoare", a declarat Ordonez.

Scaderea investitiilor in sectorul imobiliar va fi intensificata de o oprire a acestora in 2009, a adaugat acesta. De asemenea, cheltuielile consumatorilor vor continua sa scada, din cauza problemelor de pe piata muncii, potrivit NewsIn.

Ministrul spaniol al economiei, Pedro Solbes, a declarat ca guvernul a pus la dipozitie peste 40 miliarde euro in reduceri de taxe si credite publice in 2008 si a luat toate masurile posibile pentru stimularea economiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri