Islanda primeste 2,5 mld. dolari din partea tarilor nordice

Islanda urmeaza sa primeasca din partea Finlandei, Suediei, Norvegiei si Danemarcei un credit total de 2,5 miliarde dolari, destinat stabilizarii economiei, a anuntat miercuri un oficial finlandez, informeaza Reuters.

Oficialul a declarat ca imprumutul de 631 milioane dolari din partea Norvegiei, anuntat prima data in 3 noiembrie, a fost inclus in suma. Celelalte state nu au decis inca asupra cuantumului sprijinului financiar, scrie NewsIn.

Oficialii norvegieni au refuzat sa comenteze, dar au anuntat ca vor publica un comunicat de presa in cursul zilei de miercuri. Un oficial al ministrului de finante din Suedia nu a fost disponibil pentru comentarii.

Islanda a fost puternic afectata de criza financiara globala, motiv pentru care a obtinut promisiunea acordarii unui ajutor financiar de 2 miliarde dolari de la FMI. Tranzactia a fost amanata, insa, in mod repetat, din cauza unor dispute cu unii creditori europeni, printre care Olanda si Marea Britanie, referitoare la depozitele cetatenilor acestor state la bancile islandeze din strainatate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri