Fondul Monetar International (FMI) a aprobat un imprumut de 2,1 miliarde dolari pentru Islanda, in incercarea de a stabiliza ceea ce oficialii FMI au numit “o criza bancara de proportii extraordinare”, relateaza Reuters.
Imprumutul stand-by, pe doi ani, este structurat astfel incat Islanda sa poata avea acces imediat la 827 milioane dolari. Fondurile ramase vor fi date guvernului islandez in opt rate de aproximativ 155 milioane dolari fiecare. Acestea pot fi revizuite.

Oficialii FMI estimeaza ca economia islandeza va fi grav afectata, iar produsul intern brut (PIB) se va comprima cu 9,6% in 2009. De asemenea, rata somajului este asteptata sa creasca la 5,7% anul viitor, potrivit NewsIn.

Finlanda, Suedia, Norvegia si Danemarca au anuntat miercuri ca vor acorda Islandei un credit total de 2,5 miliarde dolari, conform unui oficial finlandez.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri