Compania Nokia va fi condusa de un nou director executiv, in persoana lui Olli-Pekka Kallasvuo, care preia stafeta de la Jorma Ollila, cel care are meritul de a fi transformat compania finlandeza, dintr-un producator obscur de cizme de cauciuc in numarul unu mondial de pe piata telefoniei mobile.

Kallasvuo, care conduce in prezent divizia Nokia Mobile Phones, va prelua efectiv functia la data de 1 iunie anul viitor, cand Ollila se va retrage si va deveni presedinte in regim part-time.

Analistii sunt de parere ca rolurile anterioare ca director economic al diviziei nord-americane si presedinte al diviziei de telefoane mobile fac din Kallasvuo candidatul ideal pentru job-ul de top.

Cu toate acestea, piata nu este foarte convinsa de mutarea care se va produce la Nokia. Actiunile companiei au pierdut 1,2% la deschiderea sedintei de tranzactionare, intrucat sunt voci care considera ca noul boss are o gandire mai putin strategica, desi a fost alaturi de Ollila in momentele de rascruce din anii 1990, cand grupul s-a debarasat de operatiunile generaliste si a decis sa se concentreze pe industria de telecomunicatii.