Compania Nokia va fi condusa de un nou director executiv, in persoana lui Olli-Pekka Kallasvuo, care preia stafeta de la Jorma Ollila, cel care are meritul de a fi transformat compania finlandeza, dintr-un producator obscur de cizme de cauciuc in numarul unu mondial de pe piata telefoniei mobile.

Kallasvuo, care conduce in prezent divizia Nokia Mobile Phones, va prelua efectiv functia la data de 1 iunie anul viitor, cand Ollila se va retrage si va deveni presedinte in regim part-time.

Analistii sunt de parere ca rolurile anterioare ca director economic al diviziei nord-americane si presedinte al diviziei de telefoane mobile fac din Kallasvuo candidatul ideal pentru job-ul de top.

Cu toate acestea, piata nu este foarte convinsa de mutarea care se va produce la Nokia. Actiunile companiei au pierdut 1,2% la deschiderea sedintei de tranzactionare, intrucat sunt voci care considera ca noul boss are o gandire mai putin strategica, desi a fost alaturi de Ollila in momentele de rascruce din anii 1990, cand grupul s-a debarasat de operatiunile generaliste si a decis sa se concentreze pe industria de telecomunicatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri