Richard Jacobs, unul dintre fondatorii Altis si director al companiei, a declarat pentru Reuters ca se asteapta ca tranzactia sa fie incheiata pana la sfarsitul anului. Nu au fost prezentate niciun fel de detalii financiare, insa, iar ING Investment Management nu a putut fi contactata pentru comentarii.

Altis este specializata in administrarea fiduciara a fondurilor de pensii si a averilor familiale din Olanda si Elvetia.

Printr-un contract fiduciar, o firma preia intr-o masura mai mica sau mai mare conducerea firmei clientului si poate fi, de obicei, responsabila pentru strategia de investitii, angajarea si supravegherea fondurilor si a managementului riscurilor.

Citeste si:

Jacobs a spus ca Altis gestioneaza integral 900 milioane euro din activele totale de aproape 11 miliarde euro, pe care le administreaza. Acest lucru inseamna ca Altis are controlul deplin asupra celor 900 milioane euro.

Seful Altis a precizat ca firma isi va pastra denumirea dupa preluare, iar el va ramane, in continuare, la conducerea companiei. De asemenea, Altis a spus ca nu vor fi facute concedieri. Tranzactia urmeaza sa fie aprobata de consiliul Altis, potrivit comunicatului ING.

Managementul fiduciar este popular in Olanda. Un studiu asupra sectorului de activitate publicat luna trecuta de consultantul Bureau Bosch arata ca industria aceasta a constituit 515 miliarde euro, respectiv 72%, din activele de pensii, in primul trimestru al anului.