Turcia este pe punctul de a incheia un acord stand-by cu Fondul Monetar International (FMI), ce ii va da acces la 20-40 miliarde dolari, pentru a sustine economia slabita, a declarat pentru Reuters o sursa din cadrul partidului de guvernamant.
Fostul acord stand-by dintre Turcia si FMI, pentru un imprumut de 10 miliarde dolari, a expirat in luna mai si liderii financiari au solicitat incheierea unei noi intelereri, pentru a impulsiona cresterea economica.

Sursa a declarat ca amploarea imprumutului depinde de discutiile in curs cu privire la tinta de crestere economica pentru anul viitor, ce este fixata la 4%.

"Intr-un acord cu FMI, mai important decat volumul imprumutului este faptul ca tara beneficiaza de sprinijul Fondului. Ne asteptam ca discutiile sa se incheie curand prin ajungerea la un acord", a mai spus sursa.

Aceasta a mai precizat ca intelegerea va fi mai mult o masura de precautie decat un acord normal stand-by. In cadrul unui acord preventiv, Turcia ar avea acces la fonduri in cazul in care va fi necesar, in timp ce un acord stand-by standard implica automat finantarea. Un acord preventiv va oferi, de asemenea, o mai mare flexibilitate a politicii fiscale.

Vestea cu privire la un eventual sprijin din partea FMI a sustinut cotatia lirei turcesti, ce scazuse la nivelul din 2006 dupa ce banca a coborat miercuri dobanda de politica monetara, intr-o miscare surpriza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri