Presedintele consiliului de administratie a societatii, Atanas Bobokov a spus ca aceasta reducerea de personal va fi o masura preventiva impotriva crizei financiare, dar nu reprezinta un semn ca afacerea companiei s-ar afla intr-in impas.

Totodata, acesta sustine ca Monbat nu isi va revizui estimarile sale initiale pentru anul financiar 2008, dar o usoara corectie ar putea fi posibila odata ce vor fi gestionate rezultatele din luna octombrie.

In ultimul an, compania a ratat tinta de vanzari cu 760.000 leva, cauzata de scadere brusca a preturilor de pe pietele internationale. Cifra de afaceri a companiei a fost cu 1,83 milioane de leva mai mica fata de 135 de milioane in urma cu un an.

Citeste si:

Producatorul bulgar de baterii Monbat a investit anul trecut 20 de milioane de euro in fabricile din Romania si Serbia pentru achizitionarea de linii tehnologice si echipamente de reciclare a bateriillor uzate. Cele doua fabrici din Romania si Serbia vor furniza plumb si polipropilena permitand reducerea costurilor. Scopul investitiei este de a creste capacitatea de productie a fabricilor.

Monbat a preluat in 2007 si fabrica de baterii auto Start, din orasul bulgar Dobrich, care a fost inchisa timp de sase luni pentru a trece printr-un proces de modernizare in valoare de 500.000 de euro. In urma investitiilor compania produce 200.000 de baterii auto pentru camioane incepand din s2008.