Producatorul bulgar de baterii Monbat a anuntat ca va reduce cu 120 de persoane numarul angajatilor companiei pentru eficientizarea operatiunilor de productie cat si pentru reducerea costurilor in fata crizei financiare globale si a scaderii economice, arata Dnevnik, citat de NewsIn.

Presedintele consiliului de administratie a societatii, Atanas Bobokov a spus ca aceasta reducerea de personal va fi o masura preventiva impotriva crizei financiare, dar nu reprezinta un semn ca afacerea companiei s-ar afla intr-in impas.

Totodata, acesta sustine ca Monbat nu isi va revizui estimarile sale initiale pentru anul financiar 2008, dar o usoara corectie ar putea fi posibila odata ce vor fi gestionate rezultatele din luna octombrie.

In ultimul an, compania a ratat tinta de vanzari cu 760.000 leva, cauzata de scadere brusca a preturilor de pe pietele internationale. Cifra de afaceri a companiei a fost cu 1,83 milioane de leva mai mica fata de 135 de milioane in urma cu un an.

Producatorul bulgar de baterii Monbat a investit anul trecut 20 de milioane de euro in fabricile din Romania si Serbia pentru achizitionarea de linii tehnologice si echipamente de reciclare a bateriillor uzate. Cele doua fabrici din Romania si Serbia vor furniza plumb si polipropilena permitand reducerea costurilor. Scopul investitiei este de a creste capacitatea de productie a fabricilor.

Monbat a preluat in 2007 si fabrica de baterii auto Start, din orasul bulgar Dobrich, care a fost inchisa timp de sase luni pentru a trece printr-un proces de modernizare in valoare de 500.000 de euro. In urma investitiilor compania produce 200.000 de baterii auto pentru camioane incepand din s2008.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si