Reprezentantii Lukoil negociaza, in prezent, achizitionarea unui pachet de actiuni de 20,01% detinut de actionarul majoritar al grupului spaniol, BTP Sacyr Vallehermoso, care se confrunta cu probleme de lichiditate.

Grupul rus a purtat negocieri in decursul acestei saptamani cu principalele patru banci spaniole, printre care si cu Santander, care au acordat un credit de 5,175 miliarde euro companiei Sacyr, la sfarsitul lui 2006, pentru cumpararea titlurilor Repsol, transmite ziarul economic Cinco Dias, citat de AFP.

Dicutiile vor fi reluate luni, urmand ca bancile care au acordat credite companiei Sacyr sa inainteze o propunere definitiva grupului rus pana la mijlocul saptamanii viitoare, mai anunta publicatia, fara sa citeze surse. Lukoil ar urma sa preia datoria de 5,17 miliarde euro a companiei petroliere spaniole.

Citeste si:

Lukoil ar vrea sa cumpere un pachet de actiuni Repsol usor mai mic de 30%, acesta fiind pragul la care ar avea obligatia sa lanseze o oferta de preluare, mai informeaza presa locala.

Actiunile suplimentare in cadrul Repsol vor fi cumparate de la al doilea actionar al companiei petroliere, grupul bancar La Caixa, informeaza cotidianul Expansion, citat de AFP.

La Caixa a anuntat vineri ca poarta negocieri cu firma rusa in vederea vanzarii unei parti din participatia sa de 14% din cadrul Repsol, in cazul in care Sacyr si Lukoil vor ajunge la un acord.