Fondul Monetar International (FMI) a propus Turciei acordarea unui imprumut de 19 miliarde dolari (15 miliarde euro), suma inferioara celei solicitate de guvernul turc, potrivit AFP.
Autoritatile turce nu au dezvaluit suma pe care vor sa o obtina de la FMI, insa, potrivit Zaman, autoritatile solicitasera un imprumut de 20-40 miliarde dolari pentru a face fata crizei financiare mondiale.

Turcia nu poate primi in mod normal din partea FMI mai mult de 15 miliarde dolari sub forma de imprumut, insa Fondul a oferit 19 miliarde dolari, scrie cotidianul, potrivit caruia termenii acordului nu au fost inca definitivati.

Ministrul turc al economiei, Mehmet Simsek, declarase saptamana trecuta ca Turcia poarta tratative cu FMI asupra unui eventual "acord stand-by discretionar", mai putin sever decat un acord clasic, o linie de creditare la care Turcia ar putea apela in caz de nevoie, informeaza NewsIn.

Ultimul acord stand-by dintre Turcia si FMI, ce expirase in mai, prevedea un imprumut de 10 miliarde dolari pe o perioada de trei ani. Un acord similar, in valoare de 16 miliarde dolari, a permis tarii sa depaseasca criza economica din 2001.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri