Guvernul francez va lansa in urmatoarele zece zile un plan de stimuli pentru sprijinirea economiei, potrivit declaratiilor presedintelui Nicolas Sarkozy, relateaza Reuters.
Seful statului francez a anuntat ca planul va include masuri pentru refacerea sectorului auto si al constructiilor, ambele fiind grav afectate de adancirea crizei economice, anunta NewsIn.

"In mai putin de zece zile vom anunta un plan de salvare a industriei auto si vom consolida sectorul imobiliar", a declarat Sarkozy.

Comisia Europeana vrea sa obtina acordul statelor membre ale Uniunii Europene (UE) asupra implementarii unei serii de masuri, inclusiv reducerea temporara a taxelor pe vanzari, pentru ca tarile membre UE sa iasa din recesiune.

Franta detine in prezent presedintia rotativa a UE si a depus eforturi pentru obtinerea unui raspuns concertat din partea blocului european fata de incetinirea cresterii economice. Luna trecuta, liderii UE au discutat despre o actiune coordonata pentru temperarea efectelor crizei financiare.

Sarkozy a spus luni ca este timpul "sa investim masiv in infrastructura, cercetare, inovatie, educatie si educatie".

Oficialii francezi si-au exprimat nemultumirea fata de abordarea precauta a Germaniei referitoare la recesiune, in contextul in care oficialii de la Berlin nu au vrut sa aloce sume mari pentru sustinerea economiei.

In sectorul auto, producatorul francez PSA Peugeot-Citroen, al doilea constructor auto din Europa, a anuntat saptamana trecuta ca va reduce numarul angajatilor din Franta cu 3.550, in timp ce Renault va disponibiliza 6.000 de angajati ai fabricilor din Europa.

Sectorul constructiilor a fost, de asemenea, afectat. Datele publicate au aratat o scadere cu 20,6% a constructiilor de case noi, in trimestrul incheiat in octombrie, marcand 12 luni consecutive de scaderi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri