Intrebat care spera sa fie data la care Congresul se va pronunta asupra planului de relansare a economiei americane, Obama a spus "Vreau sa fie adoptat imediat", informeaza NewsIn.

"Va fi necesar ca acesta sa aiba amploarea si datele necesare pentru ca economia americana sa fie pusa pe picioare", a adaugat Obama. "Cred ca cel mai important este sa se recunoasca faptul ca exista un consens intre economistii de dreapta si de stanga in favoarea unui mare plan de relansare, care sa dea un soc economiei pentru a o pune pe picioare", a subliniat Obama.

Presedintele ales si-a exprimat si dorinta de a se reactiona rapid in acest sens, pentru a se infiinta 2,5 milioane de locuri de munca si pentru a se termina cu "cercul vicios" al crizei actuale.

Obama a subliniat ca Statele Unite "se confrunta cu o criza economica istorica". "In prezent, economia noastra este prinsa intr-un cerc vicios", a adaugat el, precizand "nu avem niciun minut de pierdut".

Citeste si:

"Pietele noastre financiare sunt sub tensiune, nivelul achizitiilor de locuinte noi in luna octombrie a fost la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani. Recent, s-au inregistrat mai mult de o jumatate de milion de noi cereri din partea somerilor", a spus Obama.

"Daca nu actionam rapid, majoritatea expertilor considera ca vom pierde milioane de locuri de munca in 2009", a precizat presedintele ales. "Stim ca va fi dificil, ca acest lucru nu se face intr-o zi, trebuie sa adunam cei mai buni experti din America sa ne ghideze si exact acest lucru vreau sa fac, prin formarea echipei pentru probleme economice", a subliniat Barack Obama.

"Aceste tensiuni iesite din comun asupra sistemului nostru financiar cer raspunsuri politice iesite din comun", a explicat el, promitand sa transmita propriul plan de relansare economica in curand noului Congres, care se va intruni la inceputul lunii ianuarie.