Zece banci importante din Italia ar putea primi ajutor guvernamental

Primele zece banci din Italia ar putea apela la credite guvernamentale pentru ajutorarea institutiilor bancare, intreprinderilor mici si mijlocii si familiilor, a anuntat Corrado Faissola, presedintele asociatiei bancare italiene, ABI, potrivit Reuters.

O sursa apropiata situatiei anunta sambata ca masurile guvernamentale necesare vor fi decise dupa ce autoritatile Uniunii Europene (UE) vor cadea de acord cu privire la regulile aplicate bancilor in cazul in care acestea ar primi o injectie de capital. Acestea vor fi discutate in cadrul unei intruniri a cabinetului programata pentru 28 noiembrie, anunta NewsIn.

"Primele 10 banci din Italia ar putea fi interesate de pachetul de salvare", a declarat Faissola.

Presedintele executiv al Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca italiana, declara intr-un interviu la inceputul lui noiembrie, ca ar dori ca imprumutul sa fie sub forma unor "emisiuni continue de obligatiuni, rascumparabile de emitent si refinantabile in numerar".

Dintre cele mai importante banci din Italia, UniCredit SpA a anuntat ca si-a marit deja capitalul cu 6,6 miliarde euro, printr-o majorare de capital si prin acordarea de actiuni in loc de numerar pentru dividende.

Alte banci, ale caror actiuni intra in componenta indicelui principal al bursei milaneze, S&P/Mib, sunt Banca Monte deiPaschi di Siena SpA, Banca Popolare di Milano, Banco Popolare, Mediobanca SpA si UBI Banca

Dupa valoarea de piata, celelalte mari banci din Italia sunt Banca Carige, Banca Popolare dell'Emilia Romagna si Banca DiSondrio.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri