Economia Marii Britanii s-a comprimat cu 0,5% in al treilea trimestru, in contextul in care cheltuielile gospodariilor scazut drastic, conform datelor oficiale.

Oficiul National pentru Statistica (ONS) a confirmat ca economia s-a contractat cu 0,5% in intervalul iulie - septembrie, fata de trimestrul anterior. In termeni anuali, economia a crescut cu 0,3%, marcand cel mai mic avans din 1992, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Datele au alimentat temerile privind o recesiune pe terme lung a Marii Britanii si asteptarile privind o noua reducere a dobanzii cheie.

"Nu exista nici un indicator care sa sugereze ca economia nu va continua sa se comprime pentru o perioada indelungata", a declarat un economist, adaugand ca se asteapta ca produsul intern brut (PIB) sa scada pana la 1,5% in 2009 si in jur de 1% in 2010.

Cheltuielile gospodariilor au scazut cu 0,2%, comparativ cu trimestrul precedent, marcand cel mai mare declin din 1995, iar cheltuielile guvernamentale au crescut cu 1%, in intervalul iulie - septembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Colliers: Un Brexit fara acord pune presiune pe birourile din Romania