Cancelarul german Angela Merkel a atras atentia ca statele membre ale Uniunii Europene ar putea intra in competitie, in ceea ce priveste valoarea stimulentelor menite sa sustina economiile nationale. “Nu trebuie sa intram intr-o cursa pentru miliarde de euro", a declarat Merkel.
De asemenea, Merkel a declarat ca guvernul german este pregatit sa ajute Opel, in contextul in care compania-mama, General Motors, a fost grav afectata de criza financiara, dar nu va acorda subventii producatorului auto, relateaza Reuters.

Aceasta a adaugat ca o amanare a privatizarilor, cauzata de situatia din sectorul financiar, nu presupune abandonarea obiectivelor de vanzare a activelor statului. Germania planuise in octombrie privatizarea partiala a operatorului de cale ferata Deutsche Bahn, aceasta fiind amanata din cauza problemelor financiare globale, informeaza NewsIn.

Ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, a spus miercuri ca pachetul de stimuli economici ai Uniunii Europene, care va fi anuntat miercuri, ar putea depasi 130 miliarde euro (168,9 miliarde dolari).

Comisia Europeana urmeaza sa anunte miercuri detaliile planului de redresare economica, aplicabil pentru maximum doi ani, precum si valoarea totala a acestuia.

Germania si Franta au propus ca ajutorul financiar sa reprezinte 1% din produsul intern brut (PIB) al Uniunii Europene, respectiv 130 miliarde euro, desi Lagarde estimeaza ca aceasta suma va fi depasita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri