De asemenea, Merkel a declarat ca guvernul german este pregatit sa ajute Opel, in contextul in care compania-mama, General Motors, a fost grav afectata de criza financiara, dar nu va acorda subventii producatorului auto, relateaza Reuters.

Aceasta a adaugat ca o amanare a privatizarilor, cauzata de situatia din sectorul financiar, nu presupune abandonarea obiectivelor de vanzare a activelor statului. Germania planuise in octombrie privatizarea partiala a operatorului de cale ferata Deutsche Bahn, aceasta fiind amanata din cauza problemelor financiare globale, informeaza NewsIn.

Ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, a spus miercuri ca pachetul de stimuli economici ai Uniunii Europene, care va fi anuntat miercuri, ar putea depasi 130 miliarde euro (168,9 miliarde dolari).

Citeste si:

Comisia Europeana urmeaza sa anunte miercuri detaliile planului de redresare economica, aplicabil pentru maximum doi ani, precum si valoarea totala a acestuia.

Germania si Franta au propus ca ajutorul financiar sa reprezinte 1% din produsul intern brut (PIB) al Uniunii Europene, respectiv 130 miliarde euro, desi Lagarde estimeaza ca aceasta suma va fi depasita.