Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s (S&P) a coborat de la \'BBB-\' la \'BB+\' ratingul de credit pe termen lung al companiei petroiere ungare MOL, cu perspectiva stabila, arata un comunicat al agentiei de rating.
"Actiunea asupra ratingului reflecta achizitia unei participatii de 22,155% in cadrul companiei croate INA, finantata printr-un credit, si estimarile ca situatia sectorului se va deteriora, ceea ce va face ca indicatorii de credit ai companiei sa fie mai slabi in 2009" , a declarat Per Karlsson, analist in cadrul Standard & Poor's.

Dupa achizitia INA, pe 16 octombrie, datoria ajustata a MOL a crescut la 1.130 miliarde forinti. In consecinta, indicatorii de indatorare pentru anul 2008 este estimati sa ajunga sub nivelul cerut de un rating 'BBB-'.

Mai mult, nivelul ridicat de indatorare al MOL coincide cu o degradare semnificativa a perspectivelor macroeconomice . Economia Ungariei este prevazuta sa scada in 2009, pe fondul incetinirii ritmului economic la nivel mondial.

Perspectiva stabila reflecta estimarile ca profilul financiar al grupului va continua sa slabeasca in 2009, din cauza scaderii marjelor de rafinare, cresterii datoriilor si afluxului mai mic de capital. MOL are afaceri de distributie pe piata romaneasca, printr-o subsidiara locala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri