Grupul austriac de asigurari Uniqa a inregistrat in primele noua luni ale anului o crestere cu 12,6% a volumului primelor brute subscrise, la 4,429 miliarde euro, sustinuta de dezvoltarea masiva din Europa de Est si Sud-Est.
In estul si sud-estul Europei, Uniqa a inregistrat in primele trei trimestre o crestere de 65,9% a veniturilor din primele brute subscrise, excluzand efectele semnificative de consolidare in urma achizitiilor.

Profitul net a fost in perioada analizata, potrivit IFRS, de 104 milioane euro, cu circa 39% sub valoarea ajustata inregistrata in primele noua luni ale anului anterior, de 170 milioane euro, excluzand veniturile suplimentare de 110 milioane euro din participatia detinuta in cadrul Strabag.

"Scaderea profitului a fost cauzata exclusiv de evolutiile pietelor de capital la nivel international in cea de-a doua jumatate a anului si de reducerea profiturilor in urma acestor evolutii", a declarat directorul executiv Uniqa, Konstantin Klien.

Uniqa a inregistrat cea mai mare crestere in Polonia, unde primele subscrise au avansat cu 154,9%, la 423 milioane euro, de la 166 milioane euro in primele trei trimestre din 2007.

In Europa de Vest, volumul afacerilor a crescut cu 11,1%, la 746 milioane euro, comparativ cu 672 milioane euro in perioada similara a anului trecut.

Sectorul asigurarilor de viata a marcat cea mai puternica dezvoltare, avansand cu 21%, de la 1,534 miliarde euro in 2007, la 1,856 miliarde euro in primele noua luni ale anului.

In segmentul asigurarilor de proprietati si accidente, volumul primelor brute subscrise a urcat cu 8,6%, la 1,859 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri