Cererea mondiala pentru petrol va reveni pe panta ascemdenta in 2010-2011, in timp ce pretul al putea creste peste nivelul record atins in iulie 2008, a declarat joi economistul sef al Agentiei Internationale pentru Energie (AIE).
In iulie, titeiul tranzactionat pe piata din Statele Unite a atins un nivel record, de peste 147 dolari/baril. De atunci, acesta s-a ieftinit cu aproape 100 dolari, ajungand in tranzactiile de joi la 54 dolari/baril pe piata americana.

"Suntem in fiecare zi martorii anularii proiectelor, din cauza crizei financiare, iar acestea sunt vesti ingrijoratoare, in contextul in care oferta se restrange, dar cererea va reincepe sa creasca in 2010-2011. Am putea asista la o revenire a pretului peste nivelul atins vara aceasta", a declarat Fatih Birol, economist sef al AIE, in cadrul unui seminar la Varsovia, conform NewsIn care citeaza Reuters.

Birol, a carui organizatie ofera consultanta pentru 28 de state dezvoltate, a confirmat ca tendinta de scadere a pretului petrolului va continua, cel mai probabil, si in 2009.

"Insa exista, inca, o cerere pueternica din partea unor state precum China si India", a precizat el, adaugand ca tendinta pretului este influentata de evolutia economiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri