Banca elvetiana UBS a anuntat joi ca a descoperit "un numar limitat" de cazuri de frauda fiscala, in contextul investigatiilor autoritatilor din Statele Unite asupra serviciilor externalizate oferite americanilor instariti.
"Investigatiile noastre au descoperit un numar limitat de cazuri de frauda fiscala, conform legislatiei din Statele Unite si a celei elvetiene", a declarat presedintele bancii, Peter Kurer, in cadrul unei reuniuni cu actionarii pe tema aprobarii unei injectii de capital guvernamental de 6 miliarde franci elvetieni (5 miliarde dolari).

UBS a fost una dintre bancii europene cel mai grav afectate de criza creditelor si se afla sub presiune din partea autoritatilor americane, care au demarat o investigatie in urma careia directorul diviziei de administrare a averilor a fost pus sub acuzare. De asemenea, investigatia ameninta secretul bancar renumit al bancilor din Elvetia, relateaza Reuters, conform NewsIn.

Insa confidentialitatea intre banca si clientii sai, un pilon central al activitatii bancare din Elvetia, "nu exista pentru a proteja cazurile de fradua fiscala", a spus Kurer, adaugand ca banca este pregatita sa ofere autoritatilor americane detalii despre anumiti clienti, ca parte a unui posibile intelegeri.

Kurer incearca in prezent sa refaca reputatia bancii, dupa ce aceasta a suferit pierderi de 49 miliarde dolari in urma deprecierilor de active, si a declarat ca UBS a luat deja masuri pentru eliminarea neajunsurilor.

Membrii consiliului executiv al UBS au renuntat anul acesta la bonusuri, in timp ce fostii directori au inapoiat in total 70 milioane franci elvetieni.

Actiunile UBS s-au apreciat cu 4,1% in prima parte a sedintei bursiere, la 15,40 franci elvetieni, in timp ce indicele DJ Stoxx al sectorului bancar european crestea cu 1,9%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri