Commerzbank a finalizat preluarea Dresdner Bank, detinuta de Allianz, platind putin peste 5 miliarde euro (6,6 miliarde dolari), tranzactia fiind privita de analisti cu scepticism, in contextul crizei financiare globale.

Valoarea tranzactiei este cu circa un miliard de euro mai mica fata de pretul anuntat in septembrie, din cauza deprecierii actiunilor Commerzbank.

Criza financiara a fortat Commerzbank sa ceara ajutor guvernamental. Astfel, la inceputul lunii noiembrie, Commerzbank a primit 8,2 miliarde euro din partea statului german, ceea ce a facilitat preluarea Dresdner.

Allianz SE, al doilea asigurator european ca valoare de piata, va ramane in urma tranzactiei cu aproximativ 18% din actiunile noii banci formate.

Allianz ar fi trebuit sa primeasca 151,5 milioane actiuni ale Commerzbank pentru participatia de 40% ramasa, dar oficialii bancii au anuntat ca aceasta nu vor mai fi emise.

Dresdner Bank a inregistrat pierderi operationale de 835 milioane euro in al treilea trimestru, cele mai mari pentru banca, de la inceputul crizei financiare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si