Oficialii suedezi au spus ca discutiile cu reprezentantii producatorilor auto Saab si Volvo, afectati de criza financiara globala, s-au referit la acordarea de garantii privind imprumuturile, insa nu a fost precizata o suma exacta, relateaza Reuters.
Cotidianul Financial Times (FT) arata luni ca producatorii auto americani General Motors (GM), ce detine marca Saab Automobile AB, si Ford, proprietarul Volvo CarCorporation, au inaintat cereri guvernului suedez pentru a spijini financiar subsidiarele locale "inainte ca acestea sa fie vandute".

Directorii ambelor companii s-au adresat ministrului suedez al industriilor, Maud Olofsson, pentru alocarea unor fonduri, scrie FT, citand surse apropiate situatiei, scrie NewsIn.

Oficialii suedezi au negat declaratiile privind detaliile legate de garantarea imprumuturilor. FT a raportat ca guvernul suedez are in vedere alocarea a 2 miliarde coroane suedeze (252 milioane dolari) catre companiile in cauza, sub forma de imprumuturi directe sau garantii.

Atat Saab cat si Volvo au inregistrat o scadere masiva a vanzarilor in ultimele luni, in contextul in care criza financiara globala a afectat situatia financiara a producatorilor din toata lumea.

Oficialii suedezi sunt de parere ca este important ca afacerile centrale ale celor doua companii sa ramana in Suedia, a spus purtatorul de cuvant al ministerului industriei, Frank Nilsson, subliniind ca guvernul are in vedere mai multe optiuni pentru a face acest lucru posibil.

Acesta a declarat ca guvernul are in vedere doua seturi de masuri pentru sprijinirea sectorului auto aflat in dificultate.

Una dintre aceste masuri ar asigura sprijinul pe termen lung al celor doua companii, prin facilitarea eforturilor de construire a vehiculelor cu consum redus de energie, pentru care cererea va creste in anii urmatori.

De asemenea, Suedia are in vedere anumite masuri pentru sprijinirea sectorului auto, in contextul in care vanzarile au scazut cu 36% luna trecuta, marcand cel mai accentuat declin lunar din 1993.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri