Germania pregateste un ajutor financiar de 30 miliarde euro (39 miliarde dolari) pentru banca de stat BayernLB, in cadrul uneia dintre cele mai importante masuri de criza adoptate in Europa, de la inceputul crizei financiare, transmite Reuters.

Germania a fost grav afectata de criza economica declansata de prabusirea sectorului imobiliar american, ce a dus la incetarea creditarii interbancare.

Autoritatile din landul Bavaria au anuntat luni ca vor injecta 10 miliarde euro in banca BayernLB, detinuta partial de stat. Banca va primi alte 20 miliarde dolari, constand in garantii de stat, ce ii vor facilita accesul la credite.

Astfel, banca BayernLB se adauga bancilor germane Hypo Real Estate, Commerzbank si IKB care au primit deja ajutoare guvernamentale de peste 8 miliarde euro.

Reprezentantii bancii au anuntat ca 5.600 de salariati vor fi concediati in urma restructurarilor, in special din Asia, banca urmand sa se axeze pe operatiunile derulate in Bavaria.

In urma acestui ajutor financiar, guvernul regional va deveni principalul actionar al bancii BayernLB.

Juergen Stark, unul dintre membrii consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), spunea la jumatatea lunii noiembrie ca b ancile germane ar trebui sa fie mai agresive in folosirea fondurilor puse la dispozitie prin pachetul guvernamental de salvare, de 500 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
BNR si-a dat avizul pentru preluarea Nextebank