Germania pregateste un ajutor financiar de 30 miliarde euro (39 miliarde dolari) pentru banca de stat BayernLB, in cadrul uneia dintre cele mai importante masuri de criza adoptate in Europa, de la inceputul crizei financiare, transmite Reuters.
Germania a fost grav afectata de criza economica declansata de prabusirea sectorului imobiliar american, ce a dus la incetarea creditarii interbancare.

Autoritatile din landul Bavaria au anuntat luni ca vor injecta 10 miliarde euro in banca BayernLB, detinuta partial de stat. Banca va primi alte 20 miliarde dolari, constand in garantii de stat, ce ii vor facilita accesul la credite.

Astfel, banca BayernLB se adauga bancilor germane Hypo Real Estate, Commerzbank si IKB care au primit deja ajutoare guvernamentale de peste 8 miliarde euro.

Reprezentantii bancii au anuntat ca 5.600 de salariati vor fi concediati in urma restructurarilor, in special din Asia, banca urmand sa se axeze pe operatiunile derulate in Bavaria.

In urma acestui ajutor financiar, guvernul regional va deveni principalul actionar al bancii BayernLB.

Juergen Stark, unul dintre membrii consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), spunea la jumatatea lunii noiembrie ca b ancile germane ar trebui sa fie mai agresive in folosirea fondurilor puse la dispozitie prin pachetul guvernamental de salvare, de 500 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri