Inmatricularile de masini noi au scazut in Germania cu aproape 18% in noiembrie, indicand ca prima economie europeana ar putea inregistra in 2008 cel mai slab an in ceea ce priveste vanzarile auto, de la reunificarea din 1990.

Temperarea cresterii economice, care a dus la scaderea cererii pe piata de profil, a redus numarul inmatricularilor de masini noi la 233.800 unitati in noiembrie, conform datelor asociatiei constructorilor straini de masini, VDIK.

"Criza economica s-a inrautatit dramatic, conform asteptarilor", a declarat presedintele VDIK, Volker Lange, estimand ca vanzarile din 2008 vor atinge cel mai mic nivel din 1990.

Producatorii auto din Asia si Europa s-au confruntat saptamana aceasta cu o scadere a vanzarilor, in contextul in care recesiunea a dus la o reducere drastica a cererii.

Statisticile VDIK au indicat o scadere anuala cu 1,5%, la aproximativ 2,86 milioane unitati, a inmatricularilor de masini noi, in primele 11 luni din 2008, in Germania.

Comisia Europeana a promis ca va sprijini financiar industria auto, fondurile provenind dintr-un pachet de stimuli economici in valoare de 200 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si