Bursele americane au deschis sedinta de in urcare, in contextul in care investitorii sunt prudenti, dupa scaderea semnificativa de ieri, cauzata de un anunt oficial potrivit caruia economia Statelor Unite a intrat in recesiune din decembrie 2007.

Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a crescut cu 70,33 puncte, sau 0,86%, la 8.219,42 puncte, iar Nasdaq, in componenta caruia intra mai ales titluri ale companiilor din sectorul tehnologic, a urcat cu 21,97 puncte, sau 1,57%, la 1.420,04 puncte.

Indicele Standard & Poor's (S&P) 500 a urcat la inceputul sedintei cu 1,35%, respectiv 11,03 puncte, la 827,24 puncte.

Bursele americane au inchis sedinta de luni in scadere puternica, dupa anuntul oficial potrivit caruia economia Statelor Unite a intrat in recesiune in decembrie 2007.

Anuntul a fost facut de Biroul national de cercetare economica, institutie ce are rolul de a stabili oficial inceputul si finalul ciclurilor economice.

Comitetul National Bureau of Economic Research (NBER) a aratat ca membrii sai s-au reunit la sfarsitul saptamanii trecute si au decis ca ciclul economic de crestere, care a durat 73 de luni, s-a terminat.

In 30 octombrie, Departamentul american al Comertului arata ca economia SUA s-a comprimat cu 0,3% in al treilea trimestru, cea mai mare scadere din ultimii sapte ani, in contextul in care consumatorii au redus cheltuielile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana