Credit Suisse si HSBC, noi concedieri din cauza crizei

Banca elvetiana Credit Suisse AG si creditorul britanic HSBC Holdings Plc concediaza sute de angajati, in contextul in care cea mai mare criza financiara, de la Marea Depresiune, continua sa afecteze sectorul bancar.

Credit Suisse a anuntat ca va concedia 650 de angajati, reprezentand aproximativ 3% din numarul total de salariati ai diviziei bancare de investitii, unde lucreaza aproximativ 21.300 persoane.

Printr-o masura similara, cea mai mare banca europeana, HSBC, a anuntat concedierea a 500 de angajati din Marea Britanie. HSBC are 58.000 de angajati in Marea Britanie.

HSBC a fost una dintre primele banci afectate de criza ipotecara "subprime" din Statele Unite si a avut pierderi de 18,7 miliarde dolari, de la inceputul crizei globale a creditelor.

De asemenea, grupul bancar Credit Suisse a afisat pierderi de 1,26 miliarde franci elvetieni (1,08 miliarde dolari) in trimestrul al treilea, din cauza deprecierilor de active legate de credite structurate.

Principalele banci au concediat, la nivel global, aproximativ 90.000 de angajati, din septembrie, dintre care mai mult de 50.000 de locuri de munca au fost desfiintate doar in cadrul grupului bancar american Citigroup.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri