Comisarul european pentru concurenta Neelie Kroes, care se confrunta cu presiuni accentuate din partea statelor membre ale Uniunii Europene (UE), ca sa aprobe ajutoarele de stat pentru banci, a pledat pentru aprobarea noilor reglementari inainte de Craciun.
Kroes a aratat intr-un comunicat, dupa reuniunea ministrilor de finante din tarile membre ale UE, ca reprezentantii Comisiei Europene (CE) se asteapta ca bancile care vor primi ajutoare din partea statului sa deblocheze creditarea catre economia reala.

"Este scopul meu ca autoritatile de la Bruxelles sa aprobe inainte de Craciun o serie de ajutoare suplimentare pentru a contracara extinderea crizei financiare catre economia reala", potrivit comunicatului comisarului european.

Franta, Germania, Olanda si Suedia sunt printre tarile care au pus presiune asupra Comisiei sa aprobe injectiile de capital sau alte forme de ajutor pentru banci.

Kroes a spus ca trebuie sa existe stimulente solide, astfel incat ajutoarele de stat sa le fie acordate bancilor cat mai rapid cu putinta, insa fara sa li se interzica plata dividendelor, chiar daca primesc bani publici.

Situatia individuala a bancilor trebuie luata in considerare, a declarat Kroes, in fata ministrilor de finante.

Este nevoie, insa, de masuri de precautie care sa limiteze efectele asupra competitiei si sa se asigure ca injectiile de capital nu majoreaza profiturile bancilor.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel i-au avertizat saptamana trecuta pe oficialii de la Bruxelles cu privire la supravegherea schemelor de salvare propuse de bancile nationale, in contextul crizei financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri