Spania: Rata somajului a crescut cu 6% in noiembrie

Numarul somerilor din Spania a crescut cu 171.243 persoane, sau 6%, in noiembrie, pentru a opta luna consecutiv, in contextul in care scaderea cheltuielilor consumatorilor a afectat sectorul serviciilor.

Astfel, numarul somerilor a crescut la 2,99 milioane persoane, cel mai mare nivel din ultimii 12 ani, potrivit unui comunicat al ministerului spaniol al muncii, potrivit NewsIn.

Din noimebrie 2007, numarul somerilor inregistrati a crescut cu 894.796 persoane, sau 43%, in contextul in care criza financiara globala si caderea pietei imobiliare au afectat grav sectorul spaniol al serviciilor si constructiilor.

In octombrie, rata somajului a crescut cu 12,8%, cel mai mare nivel din Uniunea Europeana (UE), conform unui raport al UE, publicat saptamana trecuta.

Rata somajului din Uniunea Europeana (UE) a urcat in octombrie cu 0,1 puncte procentuale fata de luna precedenta, pana la 7,1%, iar numarul de someri din blocul comunitar a crescut cu 290.000, la 17,18 milioane, a anuntat recent Eurostat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri