EDF vrea sa cumpere jumatate din Constellation Nuclear

Electricite de France SA (EDF), cel mai mare operator de reactoare nucleare, a inaintat o oferta de 4,5 miliarde dolari pentru jumatate din afacerea de energie nucleara a companiei americane Constellation Energy Group Inc., pentru a contracara oferta miliardarului Warren Buffett, anunta Bloomberg.

EDF a anuntat ca oferta sa, pentru formarea unei companii cu capital mixt impreuna cu Constellation, evalueaza grupul american la 52 dolari/actiune, dublu fata de pretul de inchidere al titlurilor Constellation, de 25,15 dolari/actiune, inregistrat marti.

Oferta include 1 miliard de dolari ce pot fi accesati imediat si optiunea Constellation de a vinde catre EDF activele ce nu tin de activitatea nucleara, pentru pana la 2 miliarde dolari, potrivit unui anuntt al EDF.

Grupul Constellation a fost cumparat anul acesta de MidAmerican Energy Holdings Co., companie detinuta de fondul american de investitii Berkshire Hathaway Inc., pentru 4,7 miliarde dolari. EDF, ce detine 9,5% din Constellation, a renuntat in octombrie la o oferta anterioara.

EDF si Constellation detin o companie cu capital mixt pentru construirea de noi reactoare in Statele Unite, ca parte a strategiei grupului francez de a avea activitate pe plan international In septembrie, EDF a preluat compania britanica British Energy Group Plc, devenind cel mai mare producator energetic din Marea Britanie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Jeff Bezos este mai bogat decât Ungaria
Setari Cookie-uri