Merrill Lynch taie cu 50% primele de sfarsit de an

Merrill Lynch & Co. vrea sa reduca cu 50% primele de sfarsit de an, dupa pierderi de peste 20 miliarde dolari ce au fortat-o sa accepte o preluare din partea Bank of America, au declarat surse apropiate situatiei.

Reducerea medie va fi de aproximativ 50%, iar primele unor traderi si bancheri de investitii vor fi reduse si mai mult, au declarat persoane apropiate situatiei . In timp ce angajatii nu vor afla ce suma vor primi pana la finalul lunii, managerii de divizie stiu ce suma trebuie distribuita, relateaza Bloomberg.

Veniturile grupului Merrill Lynch au scazut cu 96% in primele noua luni din 2008. Reprezentanti ai Congresului si autoritatile de reglementare au incercat sa se asigure ca fondurile pentru ajutorarea grupului, acordate de guvernul american, sunt folosite pentru stimularea creditarii si nu ii imbogatesc pe directorii institutiei.

Unii consultanti estimasera anterior ca firmele de pe Wall Street vor reduce primele cu aproximativ 70%. Un purtator de cuvant al companiei a refuzat sa comenteze afirmatiile.

Merrill ar putea raporta pierederi de 13,3 miliarde dolari anul acesta, situatia financiara fiind afectata de deprecieri ale activelor mobiliare, potrivit analistilor chestionati de Reuters, informeaza NewsIn.

Anul trecut, Merrill a inregistrat pierderi de 7,8 miliarde dolari, un record pentru compania infiintata acum 94 de ani. Actiunile companiei s-au depreciat cu 78% anul acesta, la bursa din New York.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
The Times: Virus similar cu Sars-Cov-2, descoperit acum 7 ani și ținut secret
Setari Cookie-uri