Banca publica rusa VEB, ce a distribuit o parte din pachetul guvernamental de 200 miliarde dolari pentru sprijinirea institutiilor afectate de criza, a cerut o injectie de capital de 34 miliarde dolari, iar ministerul rus al economiei sprijina cererea, scrie presa rusa.
Cotidianul financiar Vedomosti scrie ca presedintele VEB, Vladimir Dmitriev, a inaintat o cerere premierului Vladimir Putin, in 6 noiembrie, pentru acordarea unei injectii de capital de 950 miliarde ruble (33,92 miliarde dolari), conform Reuters, citat de NewsIn.

Putin a cerut sefului bancii centrale si ministerelor finantelor si economiei sa studieze cererea bancii si sa ofere un raspuns pana in 6 decembrie, conform cotidianului.

Dmitriev a declarat luni ca VEB are nevoie de o marire a capitalului si ar putea cere in curand guvernului "sute de miliarde de ruble".

Imprumutul este necesar pentru stabilizarea bilantului bancii, afectat din cauza administrarii pachetului de salvare aprobat de Moscova.

Ministrul Economiei, Elvira Nabiullina, sprijina cererea bancii, conform agentiei de presa Itar-Tass.

VEB a primit sarcina de distribuire catre banci a 450 miliarde ruble de imprumuturi subordonate si 50 miliarde dolari pentru finantarea datoriilor straine, drept ajutor pentru companii, ca parte a pachetului de sprijinire a economiei si pietelor financiare.

Imprumutul cerut este echivalentul a 7,6% din rezervele de aur si valuta ale Rusiei, reduse cu un sfert fata de inceputul lunii august, in mare parte din cauza iesirilor de capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri