Papa Benedict al XVI-lea roaga bancilor sa ii ajute pe saraci si sa sprijine economia reala

Activitatea bancilor trebuie sa fie indreptata spre solidaritatea cu cei mai saraci si sustinerea economiei reale, a spus la Vatican, Papa Benedict al XVI-lea.

Papa, a carui interventie de miercuri este consacrata mai ales invatamintelor spirituale, a facut o incursiune in problemele economice, salutand public o delegatie de angajati ai unei banci italiene.

"Prezenta dumneavoastra imi creeaza ocazia de a evidentia, mai ales in aceste vremuri grele pentru multe familii, unul dintre primele obiective ale institutiilor bancare si de creditare, si anume solidaritatea cu cei mai saraci si sustinerea productiei", a spus Papa Benedict al XVI-lea, relateaza AFP.

Criza financiara mondiala a determinat Vaticanul sa publice in 22 noiembrie un document in care cere "un nou pact financiar international" bazat pe valori etice, potrivit NewsIn.

Benedict al XVI-lea afirmase in 6 octombrie ca perioada de criza financiara dovedeste zadarnicia goanei dupa bani si invitase umanitatea sa isi construiasca viata pe baza cuvantului divin.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Setari Cookie-uri