Companiile americane au disponibilizat aproximativ 250.000 de persoane in noiembrie, marcand cea mai drastica actiunea in acest sens din noiembrie 2001, potrivit unor statistici privind piata americana a muncii.

Disponibilizarile se situeaza peste asteptarile analistilor, dupa ce rapoartele revizuite au aratat o scadere cu 179.000 a locurilor de munca in octombrie , arata ADP Employer Services.

Companiile, de la Citigroup pana la General Motors, au marit ritmul disponibilizarilor, in contextul in care economia Statelor Unite, cea mai mare din lume, se confrunta cu prima recesiune din 2001. Un raport guvernamental, ce va fi publicat vineri, ar putea arata o scadere a numarului locurilor de munca in noiembrie, pentru a 11-a luna consecutiv, estimeaza economistii chestionati de Bloomberg.

Analistii estimasera anterior ca raportul grupului ADP va arata o scadere cu 205.000 a numarului locurilor de munca, dupa ce in octombrie, acesta aratase o crestere a somerilor cu 157.000.

Raportul se refera numai angajatii din sectorul privat si nu ia in considerare angajarile facute de agentiile guvernamentale.

Datele guvernului american, ce urmeaza sa fie publicate in 5 decembrie, vor arata cel mai probabil o scadere a numarului angajatilor cu 325.000 luna trecuta si o crestere a ratei somajului pana la cel mai mare nivel al ultimilor 15 ani, estimeaza analistii chestionati de Bloomberg. In primele 10 luni din 2008, 1,2 milioane persoane si-au pierdut locul de munca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si