Deficitul bugetar al Ungariei ar putea scadea sub 3% din produsul intern brut (PIB) in 2008, sub estimarile guvernului, de 3,4%, numai daca controlul asupra cheltuielilor se va mentine strict, a spus guvernatorul bancii centrale, Andras Simor.
"Guvernul estimase un deficit bugetar de 3,4%, dar credeam ca acesta va fi mai mic, chiar sub 3%", a declarat Simor.

De asemenea, un ajutor de 25,1 miliarde dolari din partea Fondului Monetar International (FMI) a ameliorat situatia economica a Ungariei, dar in cazul in care guvernul nu va aproba reforme structurale, economia va intra din nou in criza, a adaugat Simor, relateaza Reuters.

"Imprumutul din partea FMI-ului, in sine, este inutil...este suficient numai pentru a da incredere pe termen scurt investitorilor. Daca nu vom continua cu reformele, putem primi toti banii din lume, dar economia Ungariei va ramane vulnerabila", este de parere guvernatorul.

Oficialul a subliniat ca banca centrala va cobori dobanda cheie de indata ce jucatorii de pe piata sunt gata sa accepte o astfel de decizie, potrivit NewsIn.

Simor a spus ca banca centrala a riscat in noiembrie, reducand dobanda cheie cu 0,5 puncte procentuale, dupa o alta actiunea in acest sens, in octombrie, cand dobanda a fost redusa cu 3%, pentru sprijinirea monedei nationale.

Simor a adaugat ca principala responsabilitate a bancii ramane temperarea inflatiei, desi banca nu intrevede riscuri in cazul accelerarii acesteia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri