Institutiile financiare americane ar putea avea nevoie de noi recapitalizari din fonduri publice, iar Trezoreria Statelor Unite ia in considerare aceasta posibilitate, a declarat un reprezentant al Trezoreriei, potrivit AFP.

"Pentru a putea continua creditarea, bancile si alte institutii financiare ar putea avea nevoie de un surplus de capital, tinand cont de activele toxice pe care le poseda, de gradul ridicat al executarilor silite din domeniul imobiliar si de stagnarea economiei pe plan mondial", a declarat secretarul adjunct al Trezoreriei americane, Neel Kashkari.

"Continuam sa analizam noi strategii de finantare si, in acelasi timp, evaluam efectele programului initial de recapitalizare, tinand cont de conditiile economice actuale si de situatia pietelor", a mai spus Kashkari.

Trezoreria americana a adoptat in octombrie un plan de recapitalizare a bancilor, de 250 miliarde dolari, conform NewsIn. In schimbul acestor fonduri, guvernul american a preluat participatii minoritare in cadrul bancilor si institutiilor financiare sprijinite.

Fondurile provin din pachetul de 700 miliarde dolari aprobat de Congres la inceputul lunii octombrie pentru restabilizarea sistemului financiar american.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ironic? Kim Jong Un urează succes Coreei de Sud în luptă cu Coronavirus
Setari Cookie-uri