Institutiile financiare americane ar putea avea nevoie de noi recapitalizari din fonduri publice, iar Trezoreria Statelor Unite ia in considerare aceasta posibilitate, a declarat un reprezentant al Trezoreriei, potrivit AFP.
"Pentru a putea continua creditarea, bancile si alte institutii financiare ar putea avea nevoie de un surplus de capital, tinand cont de activele toxice pe care le poseda, de gradul ridicat al executarilor silite din domeniul imobiliar si de stagnarea economiei pe plan mondial", a declarat secretarul adjunct al Trezoreriei americane, Neel Kashkari.

"Continuam sa analizam noi strategii de finantare si, in acelasi timp, evaluam efectele programului initial de recapitalizare, tinand cont de conditiile economice actuale si de situatia pietelor", a mai spus Kashkari.

Trezoreria americana a adoptat in octombrie un plan de recapitalizare a bancilor, de 250 miliarde dolari, conform NewsIn. In schimbul acestor fonduri, guvernul american a preluat participatii minoritare in cadrul bancilor si institutiilor financiare sprijinite.

Fondurile provin din pachetul de 700 miliarde dolari aprobat de Congres la inceputul lunii octombrie pentru restabilizarea sistemului financiar american.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri