Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve (Fed), banca centrala americana, a cerut actiuni mai ferme impotriva executarilor silite de locuinte si a precizat ca deprecierile ar trebui sa faca parte dintre aceste eforturi, relateaza Reuters.

"In pofida eforturilor de buna credinta atat ale sectorului privat, cat si a celui public, rata executarilor silite se mentine la un nivel prea ridicat, cu consecinte negative atat pentru cei care sunt direct implicati, cat si pentru ansamblul economiei. Este nevoie sa facem mai mult", a spus presedintele Fed, Ben Bernanke, in documentul pregatit pentru o conferinta a Federal Reserve despre pietele imobiliare si ipotecare.

Bernanke a spus ca dovezile potrivit carora capitalul proprietarilor de locuinte este un factor important al ratei creditelor neperformante arata nevoia de a deprecia aceste active, ca sa permita oamenilor sa isi pastreze casele, conform NewsIn.

"Deprecierea principalului ar trebui sa fie unul dintre instrumentele folosite pentru obtinerea unor modificari sustinute de ipoteci", a spus presedintele bancii centrale americane.

Ben Bernanke a spus ca un set de propuneri, din care toate prevad utlizarea de fonduri publice, reprezinta o promisiune in vederea unei temperari a ratei executarilor silite.

Printre acestea se numara un plan al Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) prin care institutiile de creditare care coopereaza sa fie recompensate printr-o impartire a costurilor creditelor neperformante la credite restructurate.

Reprezentantii FDIC, agentia de reglementare a sectorului bancar care gestioneaza fondurile ce garanteaza depozitele bancare, au spus ca planul va impiedica 1,5 milioane de executari silite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
CORONAVIRUS| Persoanele din Europa vor avea interdicție pe teritoriul american
Setari Cookie-uri