Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve (Fed), banca centrala americana, a cerut actiuni mai ferme impotriva executarilor silite de locuinte si a precizat ca deprecierile ar trebui sa faca parte dintre aceste eforturi, relateaza Reuters.
"In pofida eforturilor de buna credinta atat ale sectorului privat, cat si a celui public, rata executarilor silite se mentine la un nivel prea ridicat, cu consecinte negative atat pentru cei care sunt direct implicati, cat si pentru ansamblul economiei. Este nevoie sa facem mai mult", a spus presedintele Fed, Ben Bernanke, in documentul pregatit pentru o conferinta a Federal Reserve despre pietele imobiliare si ipotecare.

Bernanke a spus ca dovezile potrivit carora capitalul proprietarilor de locuinte este un factor important al ratei creditelor neperformante arata nevoia de a deprecia aceste active, ca sa permita oamenilor sa isi pastreze casele, conform NewsIn.

"Deprecierea principalului ar trebui sa fie unul dintre instrumentele folosite pentru obtinerea unor modificari sustinute de ipoteci", a spus presedintele bancii centrale americane.

Ben Bernanke a spus ca un set de propuneri, din care toate prevad utlizarea de fonduri publice, reprezinta o promisiune in vederea unei temperari a ratei executarilor silite.

Printre acestea se numara un plan al Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) prin care institutiile de creditare care coopereaza sa fie recompensate printr-o impartire a costurilor creditelor neperformante la credite restructurate.

Reprezentantii FDIC, agentia de reglementare a sectorului bancar care gestioneaza fondurile ce garanteaza depozitele bancare, au spus ca planul va impiedica 1,5 milioane de executari silite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri