Guvernul de centru-dreapta al Suediei a anuntat un pachet de 8,3 miliarde coroane suedeze (790 milioane euro) de stimuli economici pentru sustinerea pietei muncii si ajutorarea sectorului de constructii, relateaza Reuters.
"Vom ajusta si consolida politica legata de piata muncii si vom creste cererea in sectorul constructiilor", se arata intr-un document guvernamental, potrivit NewsIn.

Economia Suediei a intrat in recesiune in al treilea trimestru, conditiile economice deteriorandu-se si mai mult de atunci.

Un indicator al situatiei economice precare este decizia de joi a bancii centrale de a reduce dobanda cheie cu 1,75 puncte procentuale - mult peste estimari -, pana la 2%.

Premierul Fredrik Reinfeldt a declarat ca pachetul se adauga politicii bugetare expansioniste stabilite pentru 2009.

"Guvernul a inaintat ceea ce observatorii din exterior au numit cea mai mare crestere a bugetului din Europa, cu 32 miliarde coroane suedeze (3,04 miliarde euro)", a mentionat Reinfeldt.

Joi, presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat un plan asemanator, de 26 miliarde euro destinat sprijinirii economiei, ce se afla in pragul recesiunii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri