Banca franceza CM-CIC a finalizat acordul de cumparare a unitatii germane a Citibank, dupa ce grupul bancar american a decis sa vanda active de sute de miliarde de dolari din cauza piederilor masive cauzate de criza "subprime", relateaza Reuters.
Citigroup Inc., cea mai mare banca din Statele Unite, a anuntat vineri ca va primi lichiditati de 5,2 miliarde euro (6,7 miliarde dolari) din partea bancii franceze. Dupa plata taxelor, Citigroup va primi aproximativ 4 miliarde dolari, in urma tranzactiei.

Tranzactia a fost anuntata pentru prima data in iulie, cand CM-CIC a spus ca va plati 4,9 miliarde euro, plus castigurile din 2008 ale bancii germane, dupa cum arata NewsIn.

Citibank Deutschland are 3,25 milioane clienti si o cota de piata de peste 7% in Germania, cea mai mare economie europeana.

Grupul francez a anuntat ca prin achizitionarea Citibank Deutschland si preluarea institutiei financiare Cofidis din Franta va dipune de masurile necesare pentru dezvoltarea expertizei de credit pentru consum pe plan local, dar si in restul Europei.

Credit-Mutuel-CIC are 3.400 de agentii in Franta.

La sfarsitul lui noiembrie, guvernul american a pus la punct un plan de salvare de 306 miliarde dolari pentru Citigroup, grav afectata de criza financiara globala, in incercarea de a sustine sectorul financiar.

Citigroup, a doua banca americana dupa valoarea activelor, are cea mai mare extindere la nivel international, dintre bancile americane, avand afaceri in mai mult de 100 de tari. Mai multi analisti au spus ca Citigroup este prea mare pentru a fi lasata sa se prabuseasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri