HSBC Holdings a creat un fond de capital de lucru la nivel mondial in valoare de 5 miliarde dolari, destinat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), pentru a le ajuta sa faca fata crizei financiare.

Un miliard de lire sterline (1,47 miliarde dolari) din fond este destinat clientilor din Marea Britanie, se mai arata in comunicatul celei mai mari banci europene-HSBC, citat de Reuters. Afacerile din Hong Kong sunt, de asemenea, vizate in prima etapa a operatiunii.

Din cauza efectelor crizei creditelor, multe afaceri obtin finantare foarte dificil si la un pret relativ mare, in ciuda faptului ca bancile centrale au coborat dobanzile de politica monetara.

"Ma bucur ca HSBC isi utilizeaza puterea financiara pentru a ajuta intreprinderile mici din intreaga lume, prin oferirea unui nou fond de 5 miliarde dolari. IMM-urile sunt motorul multor economii si succesul lor va genera crestere economica", a declarat directorul executiv HSBC, Michael Geoghegan.

In comunicatul HSBC este citat si ministrul britanic de finante, Alistair Darling, care a declarat ca "acesta este un pas binevenit pentru ajutarea afacerilor mici din Marea Britanie".

Fondul va fi alocat utilizand criteriile normale de creditare ale HSBC, a mai anuntat banca. Fondul reprezinta bani suplimentari fata de nivelul pe care HSBC estimeaza sa il ofere in actualul mediu de afaceri, iar banii provin din resursele proprii ale bancii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si