Oficialii operatorului aerian australian Qantas Airways Ltd au anuntat luni ca fuziunea de 5,6 miliarde dolari cu British Airways Plc. (BA) intampina obstacole in ceea ce priveste termenii intelegerii, existand posibilitatea ca discutiile sa esueze, relateaza Reuters.

Directorul executiv al Qantas, Alan Joyce, a spus ca va continua discutiile cu oficialii BA numai in cazul in care compania australiana ar avea beneficii si castiguri majore pe de urma unui acord, adaugand ca acest lucru nu este inca sigur.

"Exista o sansa rezonabila ca tranzactia sa nu fie dusa la bun sfarsit", a declarat Joyce, potrivit NewsIn.

"Inca trebuie sa depasim obstacole semnificative", a adaugat acesta, referindu-se la termenii privind un schimb de actiuni si garantiile BA referitoare la obligatiile de plata a pensiilor, de 2.2 miliarde dolari.

Industria aeriana mondiala a fost grav afectata de scumpirea combustibililor, al caror pret a atins un nivel record la mijlocul lunii iulie. Pretul energiei a scazut ulterior, din cauza crizei financiare ce a afectat cererea, fortand multe companii aeriene sa ia in calcul fuziunea.

De asemenea, oficialii BA poarta discutii in vederea unei fuziuni cu grupul spaniol Iberia, pentru formarea celei de-a treia companii aeriene din lume, dar Joyce a declarat ca un acord intre BA si Iberia nu ar avea loc, daca operatorul britanic si Qantas vor fuziona.

British Airways a inregistrat in primul semestru pierderi nete de 49 milioane lire sterline (77 milioane dolari), fata de un profit net 493 milioane lire sterline raportat in aceeasi perioada a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si