Volkswagen a cerut garantii de la statul german pentru diviziile sale de servicii financiare, potrivit unui comunicat al celui mai mare producator auto din Europa, citat de Reuters.
Garantiile urmeaza sa acopere refinantarea creditelor auto, a declarat un purtator de cuvant al Volkswagen, fara sa precizeze cuantumul garantiilor pe care le cere din pachetul de aproape 500 miliarde euro (642,7 miliarde dolari), menit sa stabilizeze sectorul financiar, anunta NewsIn.

Producatorul de masini de lux BMW a anuntat ca analizeaza inca posibilitatea de a cere garantii pentru divizia bancara, in timp ce reprezentantii companiei concurente Daimler au spus ca in prezent nu iau in considerare o astfel de decizie, dar ar putea sa isi revizuiasca pozitia.

Opel, subsidiara din Germania a grupului american General Motors (GM), a cerut deja garantii de 1 miliard de euro de la guvernul german si de la cele regionale.

Inmatricularile de masini noi au scazut in Germania cu aproape 18% in noiembrie, indicand ca prima economie europeana ar putea inregistra in 2008 cel mai slab an in ceea ce priveste vanzarile auto, de la reunificarea din 1990.

Temperarea cresterii economice, care a dus la scaderea cererii pe piata de profil, a redus numarul inmatricularilor de masini noi la 233.800 unitati in noiembrie, conform datelor asociatiei constructorilor straini de masini, VDIK.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri