Anheuser-Busch InBev, producatorul marcilor de bere Stella Artois si Bud Light, a anuntat ca va renunta la aproximativ 1.400 de angajati ai diviziei americane in incercarea de a economisi anual 1,5 miliarde de dolari, anunta presa internationala.

Concedierile reprezinta aproximativ 6% din forta de munca a companiei in Statele Unite, principalele disponibilizari urmand sa aiba loc in cadrul diviziei nord americane a producatorului de bere.

Reprezentantii companiei au declarat ca masura a fost luata in incercarea de a economisi anual, pana in 2011, cel putin 1,5 miliarde de dolari, pentru a putea face fata “economiei competitive”. Cele mai multe concedieri vor fi facute pana la sfarsitul acestui an.

Anheuser furnizeaza aproape jumatate din volumul total de bere din Statele Unite. Compania avea in vara 8.600 de angajati si planuia sa-si reduca forta de munca cu aproximativ 10-15%, prin oferirea de pachete salariale celor 1.000 de angajati care doreau sa se pensioneze inainte de termen. Masura urma sa genereze economii anuale de aproximativ 1 miliard de dolari.

“Este o masura dificila, dar necesara pentru companie, in vederea mentinerea unei afaceri competitive si puternice”, a declarat presedintele Anheuser, David A. Peacock.

Disponibilizarile vor costa compania 197 de milioane de dolari, inainte de calcularea taxelor, suma care reprezinta salarii compensatorii si beneficii acordate la pensionare.

In luna iulie, producatorul american de bere Anheuser-Busch Cos Inc a acceptat oferta de preluare in valoare de 52 de miliarde de dolari, facuta de rivala belgiana InBev NV, intelegerea ducand la crearea celui mai mare producator de bere din lume.
Intelegerea, care este foarte probabil sa fie aprobata de autoritatile antitrust, este cea de-a treia ca marime din industria berii si a treia, cea mai mare preluare a unei companii americane de catre o companie straina.

Se estimeaza ca vanzarile nete anuale ale companiei nou formate vor ajunge la 36,4 miliarde de dolari, dupa furnizarea a aproximativ un sfert din volumul total de bere, la nivel mondial.

Noua companie se va numi Anheuser-Busch InBev iar directorul executiv al InBev, Carlos Brito, va ocupa aceeasi pozitie in cadrul noii companii.

InBev este prezenta in Romania si detine pozitia a treia in industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul anului 2007, conform datelor de retail audit MEMRB Romania.

InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si