Analistii chestionati de Reuters estimasera anterior un excedent de 55 milioane euro, sub cel de 103,5 milioane euro, inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

In primele zece luni din 2008, Ungaria a inregistrat un excedent comercial de 6,2 milioane euro, fata de un deficit de 111,1 milioane euro, in aceeasi perioada din 2007, informeaza NewsIn.

Exporturile, calculate in euro, au scazut cu 4% in octombrie, in timp ce importurile s-a micsorat cu o rata anuala de 2%. In primele zece luni din 2008, atat importurile cat si exporturile au crescut cu o rata anuala de 9%.

Citeste si:

De asemenea, economia Ungariei a crescut cu 0,8% in al treilea trimestru, in termeni anuali, in linie cu estimarile anterioare, anunta aceeasi institutie, fata de cresterea de 2%, in al doilea trimestru.

La inceputul lunii noiembrie, Fondul Monetar International (FMI) a aprobat un imprumut de15,7 miliarde dolari (12,3 miliarde euro) pentru Ungaria, destinat unui program de stabilizare a economiei nationale, guvernul ungar urmand sa primeasca imediat 6,3 miliarde dolari.