Ungaria a anuntat un deficit comercial de 76,5 milioane euro in octombrie, potrivit unor date preliminare, dupa un excedent de 176,7 milioane euro in septembrie, arata un raport al Biroului Central de Statistica, relateaza Reuters.

Analistii chestionati de Reuters estimasera anterior un excedent de 55 milioane euro, sub cel de 103,5 milioane euro, inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

In primele zece luni din 2008, Ungaria a inregistrat un excedent comercial de 6,2 milioane euro, fata de un deficit de 111,1 milioane euro, in aceeasi perioada din 2007, informeaza NewsIn.

Exporturile, calculate in euro, au scazut cu 4% in octombrie, in timp ce importurile s-a micsorat cu o rata anuala de 2%. In primele zece luni din 2008, atat importurile cat si exporturile au crescut cu o rata anuala de 9%.

De asemenea, economia Ungariei a crescut cu 0,8% in al treilea trimestru, in termeni anuali, in linie cu estimarile anterioare, anunta aceeasi institutie, fata de cresterea de 2%, in al doilea trimestru.

La inceputul lunii noiembrie, Fondul Monetar International (FMI) a aprobat un imprumut de15,7 miliarde dolari (12,3 miliarde euro) pentru Ungaria, destinat unui program de stabilizare a economiei nationale, guvernul ungar urmand sa primeasca imediat 6,3 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
30 de ani de la Revolutie, 10 ani irositi pentru ca "Nu vindem tara"
Setari Cookie-uri