O noua avalansa de textile chinezesti ameninta UE

Comisarul european pentru Comert, Peter Mandelson, intentioneaza sa discute cu reprezentantii chinezi problema importurilor de confectii care, in unele cazuri, au atins plafoanele maxime la numai cateva saptamani de la introducerea acestora, transmite Mediafax.
Volumul importurilor de confectii din China a crescut alarmant in acest an, dupa eliminarea sistemului de cote, provocand preocupare in randul statelor Uniunii Europene care dispun de o industrie textila dezvoltata.

Totusi, stabilirea unor noi cote a ingrijorat firmele de retail, care sustin ca s-ar putea confrunta cu o lipsa de marfa in sezonul de toamna-iarna.
Luni, importurile de pantaloni din China au ajuns la limita maxima stabilita de cele doua parti pentru intregul an, iar importurile de pulovere au atins plafonul superior pentru 2005 la sfarsitul lunii iulie. Mandelson a promis ca, in urma situatiei create, va lua legatura cu Ministerul chinez al Comertului in cursul acestei saptamani.

"Vom trata aceasta situatie luand in considerare interesul tuturor partilor implicate. Vom analiza problema pe parcursul lunii august", a declarat oficialul comunitar. El a tinut insa sa sublinieze ca situatia a fost cauzata de comercianti, care incearca sa elimine restrictiile prin transporturi masive de pulovere si pantaloni, in avans fata de noile cote.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri