Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s (S&P) a anuntat miercuri ca a reviziut de la stabile la negative perspectivele de rating ale ING Groep N.V., ING Verzekeringen N.V., ING Bank N.V., si ale altor entitati legate de grup, arata un comunicat S&P.
Totodata, Standard & Poor's a confirmat ratingurile 'AA-/A-1+' pentru ING Groep si ING Verzekeringen, si ratingurile 'AA/A-1+' ale ING Bank.

"Ratingurile ING reflecta pozitia competitiva puternica, gradul ridicat de diversificare si managementul proactiv al riscurilor", a declarat Claire Curtin, analist de credite in cadrul Standard & Poor's.

Ratingurile indica, de asemenea, si expunerea semnificativa a grupului la riscurile investitionale si mediul mai dificil in care isi desfasoara operatiunile.

Revizuirea ratingului reflecta presiunile din ce in ce mai mari asupra performantelor operationale si opinia S&P ca performantele vor fi afectate, atat in sectorul bancar cat si in cel de investitii, de mediul dificil.

Perspectiva negativa arata ca este sanse de circa 33% ca ratingurile grupului sa fie coborate pe termen mediu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri