Bursele europene au deschis sedinta de joi in scadere usoara, in timp ce planul american de salvare a industriei auto asteapta aprobarea Senatului american, unde va intampina o puternica opozitie din partea republicanilor.

Bursa londoneza a deschis cu indicele Footsie-100 in coborare usoara, cu 8,03 puncte, sau 0,18%, la 4.359,25 puncte, in timp ce indicele DAX al principalelor titluri listate la bursa din Frankfurt a scazut cu 0,28%, la 4.791,56 puncte, dupa ce a inchis sedinta de miercuri la 4.804,88 puncte, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a coborat cu 0,29%, la 3.310,35 puncte, dupa trei sedinte consecutive de cresteri. Acesta a inchis sedinta de miercuri in urcare cu 0,68%, la 3.320,31 puncte.

Camera Reprezentantilor a adoptat „Proiectul de lege privind finantarea si restructurarea industriei auto”, dupa o lunga zi de negocieri, ce s-a incheiat cu un text de compromis intre Casa Alba si majoritatea democrata. Republicanii au votat masiv impotriva proiectului.

Proiectul de lege permite deblocarea rapida a pana la 14 miliarde dolari, pentru sprijinirea General Motors si Chrysler, care au avertizat ca ar putea intra in faliment, pana la sfarsitul anului. Ford, al treilea producator auto american, a anuntat ca nu intampina probleme de lichiditate, pe termen scurt.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Recomandarile analistilor pentru cele mai populare actiuni europene