Compania producatoare de tigla metalica profilata AHI Roofing din Noua Zeelanda va investiti 20 milioane de euro intr-o unitate de productie in Ungaria.

Compania AHI Roofing, membra a grupului Fletcher Building, a doua companie din punct de vedere al capitalizarii din Noua Zeelanda, a achizitionat deja un teren de 5,4 hectare in localitatea Varpalota, o zona puternic industrializata situata intre Budapesta si granita cu Slovenia.

Productia fabricii va demara in aprilie 2009 si va avea o capacitate anuala de sase milioane de metri patrati de invelitori metalice cu acoperire de piatra naturala pentru acoperis. Totodata, compania AHI Roofing intentioneazaa sa inchida depozitele din Marea Britanie (Tilbury) si Italia (Trieste) odata cu inceperea productiei in Ungaria.

"Am cautat o locatie Est Europeana datorita faptului ca este centrul pietei noastre din Europa si vrem sa reducem costurile de transport. Deocamdata tabla va fi profilata in continuare in Aukland si apoi transportata in Ungaria, unde se va realiza finisajul de acoperire cu granule de piatra", a declarat Chris Ellis, unul dintre directorii unei divizii a Fletcher Building.

Compania AHI Roofing din Noua Zeelanda (Glen Innes) este cea mai mare companie producatoare de tigla metalica profilata prin presare din lume, cu o capacitate de productie de 12 milioane de metri patrati pe an.

Potrivit reprezentantilor companiei, stabilirea noii platforme in Europa pentru productia tiglelor metalice cu acoperire de piatra naturala Gerard, va permite reducerea costurilor de transport si va permite accesul catre pietele Est Europene, unde cererea este tot mai mare.

In Romania, brandul Gerard este distribuit exclusiv prin reteaua Final Distribution, incepand cu anul 2006. Cu o vanzare de 318.000 mp in 2008, Romania se situeaza pe locul doi in Europa, dupa Slovenia. Romania este lider pe acest segment de piata (tigla metalica cu acoperire de piatra naturala), cu o cota de peste 85%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »